BMW letos počítá s nárůstem prodeje v Číně o víc než 30 procent

05.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Šanghaj 5. srpna (ČTK) - Německá automobilka BMW, která je největším výrobcem luxusních vozů na světě, očekává v letošním roce nárůst svého prodeje v Číně o více než 30 procent. Uvedl to dnes šéf čínských aktivit BMW Christoph Stark. Loni firma v Číně prodala zhruba 90.000 vozů.

V letošním prvním pololetí již prodej překročil 75.000 vozů. "Jsme na dobré cestě k dosažení svého cíle," řekl Stark. "Nikdo z nás nečekal, že tento trh letos poroste tak rychle," dodal.

Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně kompenzovat pokles poptávky na rozvinutých trzích. Čína v loňském roce díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa, letos však začala čínská poptávka po automobilech zpomalovat.

Čínské centrum pro automobilové technologie a výzkum (CATRC) v pondělí uvedlo, že meziroční tempo růstu celkového prodeje motorových vozidel v Číně v červenci zpomalilo na 17 procent z červnových 19 procent. V celém loňském roce prodej stoupl o 46 procent na rekordních 13,6 milionu vozů.

pmh dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK