ČSOB zvýšila v pololetí čistý zisk o 21 procent na 7,1 mld. Kč

05.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. srpna (ČTK) - Československá obchodní banka, největší bankovní skupina v tuzemsku podle objemu aktiv, v pololetí meziročně zvýšila čistý zisk o 21 procent na 7,14 miliardy korun. Udržitelný zisk, který je očištěný o mimořádné vlivy, stoupl o 24 procent na 6,98 miliardy korun. ČSOB dnes konsolidované a neauditované výsledky oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Podle člena představenstva ČSOB Petra Hutly k růstu udržitelného zisku přispěl růst úrokových výnosů, důkladná kontrola nákladů a klesající náklady na znehodnocení úvěrů. "Kapitálová přiměřenost vzrostla z již solidních hodnot na více než 16 procent a dále se zlepšila naše likvidita, když poměr úvěrů ke vkladům klesl pod 70 procent," dodal Hutla.

Úvěry skupiny klesly meziročně o tři procenta na 402,2 miliardy korun a byly na stejné úrovni jako v letošním prvním čtvrtletí. Jelikož hypotéky a úvěry ze stavebního spoření meziročně rostly dvojciferným tempem, jejich společný podíl na celkovém úvěrovém portfoliu skupiny ČSOB vzrostl ze 45 procent v polovině roku 2009 na 52 procent na konci druhého čtvrtletí 2010.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK