Kurz eura přišel o dopolední zisk a oslabil vůči dolaru

05.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 5. srpna (ČTK) - Kurz eura oslabil vůči dolaru a přišel tak o dopolední zisky. Investoři přehodnocují pozice před páteční zprávou o červencovém vývoji na trhu práce ve Spojených státech, která by jim mohla naznačit, v jakém stavu americká ekonomika je.

Euro oslabilo o desetinu procenta na 1,3140 USD, když předtím vzrostlo až na 1,3234 USD díky solidním číslům o německém průmyslu a snahám Španělska a Řecka poradit si s deficity. Analytici říkají, že euro čeká další pokles, pokud uzavře den pod kurzem 1,3125 USD. Vůči jenu dolar klesl o polovinu procenta na 85,85 JPY.

Předpokládá se, že trh práce ve Spojených státech za červenec přišel o 65.000 příležitostí. V soukromém sektoru ekonomové v anketě Reuters tipovali vznik 90.000 nových pracovních míst. Agentura ADP Employment Services tento týden uvedla, že soukromý sektor za červenec vytvořil 43.000 pracovních příležitostí.

Dolar v posledních dnech klesal kvůli náznakům, že se hospodářský růst Spojených států zpomaluje. Od července měna oslabila o šest procent. Projevily se v tom i spekulace, zda centrální banka Fed obnoví nákup státních a hypotečních obligací. Podle některý ekonomů ale reakce trhu byla přehnaná, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK