Koruna dopoledne stagnuje v blízkosti čtvrtečních kurzů

06.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Koruna dnes dopoledne setrvává k oběma hlavním světovým měnám blízko čtvrtečních kurzů. K euru se pohybuje mírně nad 24,73 koruny za euro, kde končila čtvrteční seanci. Vůči dolaru se obchoduje kolem 18,77 koruny za dolar. Na čísla statistiků o průmyslu, stavebnictví, maloobchodních tržbách a zahraničním obchodu podle analytiků měna nereagovala.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka domácí statistická data reakci kurzu koruny nevyvolala a čeká se na čísla z USA. "Dnešní data z domácí ekonomiky přinesla celkově dobré zprávy, ale s korunou prakticky nehnula," uvedl Vlk. Bez velkých změn kurzů se obchoduje také s okolními měnami v regionu. Na evropských akciových trzích převládá mírný růst, který však koruna zatím nechává bez odezvy, konstatoval Vlk.

Vladimír Pikora ze společnosti Next Finance upozornil, že v posledním roce koruna na domácí ekonomické informace reagovala jen výjimečně. Nálada na akciových trzích dnes není jednoznačná a neměla by korunu tlačit ani jedním směrem. "Vidíme... protichůdný mix jednotlivých vlivů. Očekáváme dnes proto z většího nadhledu stagnaci," dodal analytik.

Podle Miroslava Frayera z investičního bankovnictví Komerční banky se dnes pozornost investorů přesune za oceán, budou čekat na údaje o červencovém vývoji nezaměstnanosti v USA. Z evropského kontinentu budou podle něj zajímavé informace o vývoji německé průmyslové výroby za červen. "Čekání na tato čísla zřejmě bude odrazovat od větších akcí, a trhy proto mohou až do odpoledne zůstat relativně v klidu," předpověděl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK