ČPP začala dnes vyplácet klienty zkrachovalé CK Svobodná cesta

06.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) začala dnes vyplácet odškodnění klientům zkrachovalé Cestovní kanceláře Svobodná cesta. K výplatě plných náhrad pojišťovna přistoupila 14 dnů po oznámení úpadku kanceláře. Pojistné plnění pro 373 klientů představuje 3,7 milionu Kč. ČTK o tom dnes informovala mluvčí ČPP Renata Svobodová.

CK Svobodná cesta oznámila úpadek letos 23. července. "Díky zrychlenému procesu likvidace budou klienti moci využít vyplacených peněz pro svou letní dovolenou. K dnešnímu dni se s nárokem na odškodnění obrátilo na pojišťovnu již více než 50 procent poškozených," uvedl ředitel úseku neživotního pojištění ČPP Václav Hönig.

Nárok na úhradu škody musí klienti uplatnit odesláním oznámení o škodní události pojišťovně. Více informací včetně postupu a doporučení zveřejnila ČPP na svých internetových stránkách.

Českolipská CK Svobodná cesta měla v době úpadku v Chorvatsku 44 českých turistů, pro které poslala autobus. Dalších 200 turistů mělo v dalších dnech odjet, jejich cesty ale už musela kancelář zrušit. Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamury patřila k menším cestovním kancelářím, ročně zajišťovala zájezdy pro 1000 až 2000 českých turistů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK