Průmyslová výroba v Německu v červnu překvapivě klesla

06.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 6. srpna (ČTK) - Průmyslová výroba v Německu v červnu překvapivě klesla o 0,6 procenta. V celém druhém čtvrtletí se nicméně zvýšila o 5,4 procenta. Oznámilo to dnes tamní ministerstvo hospodářství. Analytici podle průzkumu agentury Reuters předpokládali, že produkce vykáže za červen nárůst o 0,7 procenta.

"Vzhledem ke zjevnému zlepšení situace v oblasti zakázek by měl průmysl zůstat jedním z ústředních faktorů pro pokračování hospodářského oživení v Německu," uvedlo ministerstvo. Opravilo rovněž květnové tempo růstu průmyslové výroby na 2,9 procenta z původně ohlášených 2,6 procenta.

Ministerstvo již ve čtvrtek oznámilo, že průmyslové zakázky v Německu se v červnu díky silné poptávce ze zahraničí zvýšily o 3,2 procenta po mírném poklesu v předchozím měsíci.

Německo má největší ekonomiku v Evropě, na které je závislá řada firem z České republiky. Země se v polovině roku 2008 propadla do hospodářské recese, ve které setrvala celý další rok. K růstu se německá ekonomika vrátila až loni ve druhém čtvrtletí.

pmh vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK