Pražská burza mírně posílila, nejaktivnější byla Komerční banka

06.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Pražská burza dnes víceméně stagnovala, hlavní index PX uzavíral těsně pod 1200 body na 1199,1 bodu a proti čtvrtku byl silnější o 0,17 procenta. Zisky si připisovaly cenné papíry těžařské firmy NWR, Komerční banky a operátora Telefónica, nedařilo se akciím rakouské Erste Bank, vyplývá z výsledků burzy.

Obchodování dnes bylo podle analytiků a makléřů klidné, nejaktivněji se po celý den obchodovaly akcie Komerční banky, které mají za sebou jednoznačně úspěšný týden. "Žádné zajímavé podnikové zprávy jsme na domácím trhu nezaznamenali, událostí příštího týdne budou úterní výsledky největší české firmy ČEZ," uvedl Josef Němý z investičního bankovnictví Komerční banky.

Komerční banka si dnes připsala procento na rovné 4000 korun. Cenné papíry NWR stouply také o procento na 231,40 koruny a Telefónica O2 si polepšila také o procento na bezmála 446 korun.

Pochvalu si podle Terezy Špačkové z Patria Direct zaslouží i Unipetrol, který dnes také posílil také téměř o procento na 216 korun.

Naopak cenné papíry Erste Bank odepsaly 1,44 procenta na 754 korun. Nedařilo se ani KIT digital, developerovi ECM a mediální CME. CME odevzdala přes půl procento a podle Špačkové se velmi obdobně obchoduje i na primární burze Nasdaq, kde se drží na ekvivalentu nad 430 Kč.

Objem obchodů v systému SPAD za dnešní den představuje necelou miliardu korun, průměrný objem obchodů za poslední rok je 1,413 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK