Akcie na pražské burze v 3. týdnu rostly, index stoupl 2,1 pct

06.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Akcie na pražské burze také v uplynulém 31. týdnu vzrostly, index PX stoupl o 2,1 procenta na 1199,1 bodu. Nejméně se opět dařilo technologické společnosti KIT Digital, naopak největší nárůst zaznamenala Komerční banka. Vyplývá to z výsledků burzy.

"Začátek srpna nepřinesl výraznou změnu nálady, která nadále zůstává prázdninová. Objemy obchodů zůstávají mírné. I přes páteční slabší data z amerického trhu práce si světové akciové trhy udržely své úrovně a za celý týden si připisují zisky kolem dvou procent," popsal obchodování analytik společnosti Atlantik FT Petr Sklenář.

V rámci domácí výsledkové sezony zaujala svými hospodářskými výsledky Komerční banka. Banka ve středu vykázala lepší výsledek za druhé čtvrtletí. Trh přijal výsledky velmi pozitivně a Komerční banka s týdenním růstem o 8,3 procenta se tak tento týden na pražské burze stala nejvíce rostoucím titulem, uvedl Sklenář.

Výraznější růst si připsaly akcie mediální společnosti CME, jež posílily o 6,7 procenta, když opadl negativní dojem z výsledků zveřejněných minulý týden. Pozitivně se též projevila nálada v mediálním sektoru, kterou podpořily dobré výsledky Time Warner.

Naopak největší ztrátu si na pražské burze v uplynulém týdnu připsal KIT Digital s poklesem o 2,8 procenta a také akcie Erste Bank se ztrátou 1,6 procenta. V obou případech týdenní ztrátu přinesl až závěr pátečního obchodování.

"Domníváme se, že příští týden by mohlo pokračovat lehké vybírání zisků. Trhu chybí impulzy, které by podpořily růst či udržely současné úrovně," odhadl analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK