Enel spustí prvotní nabídku akcií své divize ve druhé půli října

06.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 6. srpna (ČTK) - Nejzadluženější energetika v Evropě, italský Enel, spustí prvotní veřejnou nabídku akcií své ekologické divize Enel Green Power během dvou posledních týdnů letošního října. Podnik dnes uvedl, že za menšinový podíl divize chce získat tři až čtyři miliardy eur (až 100 miliard Kč). Může to být největší primární nabídka akcií letošního roku v Evropě; Enel se tak snaží snížit své zadlužení.

"Nabídka se uskuteční ve druhé polovině října," řekla tisková mluvčí společnosti. Banky, které nabídku zorganizují, se dnes sešly s finančním ředitelem Enelu Luigim Ferrarisem.

Společnost má podle tiskové mluvčí stále širší možnosti prodeje. V praxi to znamená, že může na poslední chvíli od veřejné nabídky ustoupit, pokud se objeví příležitost prodat akcie privátním investorům.

"Setkání s bankami se dopoledne zaměřilo na veřejnou nabídku. Ale to neznamená, že společnost opustila širší možnosti," řekla mluvčí. Dodala, že se o rozsahu nabídky pro malé akcionáře zatím nerozhodlo, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK