GDF Suez prý vyplatí akcionářům International Power 1,3 mld. GBP

08.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 8. srpna (ČTK) - Francouzská energetická společnost GDF Suez během chystaného spojení s britským rivalem International Power vyplatí jeho akcionářům mimořádnou dividendu 1,2 až 1,3 miliardy liber (až 38,8 miliardy Kč). Napsal to dnes britský list Sunday Times. Dohodu o chystaném propojení aktiv by podniky mohly podle britského tisku vyhlásit během několika dnů.

Obě společnosti mají příští úterý oznámit výsledky hospodaření za první pololetí. Tato čísla ale zřejmě zůstanou ve stínu jakékoli zmínky o vývoji jednání. Podniky oznámily minulý měsíc, že pracují na dohodě, podle níž GDF převede na britskou International Power část svých mimoevropských aktiv a převezme v ní majoritu.

International Power se ke zprávě odmítla jakkoli vyjádřit. Tiskový mluvčí GDF pouze uvedl, že může jen zopakovat informace z červencové oficiální zprávy o jednání, napsala agentura Reuters.

International Power má aktivity ve 21 zemích světa. V České republice vlastnila elektrárnu v Opatovicích, loni však všechna svá aktiva v Česku prodala. GDF Suez má v Británii pouze omezené aktivity. Její větší domácí konkurent EDF loni koupil britskou energetickou společnost British Energy za 12,5 miliardy liber.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK