Lesy ČR odhadují škody po povodních na nejméně 200 milionů korun

09.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 9. srpna (ČTK) - Lesy České republiky odhadují škody po povodních v severních a východních Čechách na nejméně 200 milionů korun. Řada míst je ale stále nepřístupná, a škody tak mohou ještě vzrůst. ČTK o tom dnes informoval mluvčí podniku Zbyněk Boublík. Lidé by v postižených oblastech neměli do lesů vstupovat, upozornil.

V zasažených oblastech je většina lesních cest neprůjezdná, na mnoha místech vznikly rozsáhlé strže a sesuvy. Lesníci jsou od soboty v terénu, kde monitorují situaci, odstraňují zátarasy v korytech toků, propustků a mostů, uvedl mluvčí.

Lesy ČR stejně jako při povodních v květnu letošního roku, nabídnou lidem, kteří v důsledku povodní přišli o střechu nad hlavou, dřevo na výstavbu rodinného domu nebo bytové jednotky za výrazně zvýhodněných finančních podmínek. Více informací o nabídce LČR najdou lidé na www.lesycr.cz v sekci Turisté a přátelé přírody.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku, což představuje zhruba polovinu lesů v České republice. Pečuje také o téměř 20.000 kilometrů vodních toků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK