MZe:Škody na vodních dílech činí 1,5 mld, v zemědělství 50 mil.

09.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. srpna (ČTK) - Víkendové bleskové záplavy, které zasáhly zejména severní Čechy, způsobily podle prvního odhadu ministerstva zemědělství (MZe) na státním vodohospodářském majetku škody za 1,5 miliardy korun. Škody, které voda napáchala v zemědělství, MZe odhaduje na 30 až 50 milionů. Zpřesněné vyčíslení následků povodní spolu s návrhem způsobu úhrady jejich odstranění předloží úřad vládě do 15. září.

"Správci státního vodohospodářského majetku zasažených vodních toků, tedy státní podniky Povodí a Lesy České republiky, neprodleně po opadnutí velké vody začnou odstraňovat překážky a uvolňovat koryta postižených vodních toků. Tyto prvotní práce budou správci hradit z vlastních zdrojů," uvedl ministr zemědělství Ivan Fuksa.

V Povodí Labe živel poškodil majetek za 1,1 miliardy korun, v Povodí Ohře za 200 milionů korun. Státní podnik Povodí Vltavy odhaduje poškození na 15 milionů Kč a Lesy České republiky vyčíslily škody na vodohospodářském majetku na 150 milionů Kč. Odhady jsou neustále průběžně zpřesňovány.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK