Vláda vyměnila pět členů řídícího výboru ČD, předsedou je Šmerda

11.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. srpna (ČTK) - Vláda dnes schválila výměnu pěti členů sedmičlenného řídícího výboru Českých drah, který ve společnosti plní funkci valné hromady. ČTK to řekl mluvčí vlády Martin Kupka. Novým předsedou výboru se stal místo Romana Bočka náměstek ministra dopravy Radek Šmerda.

Kromě Bočka, který vyměnil pozici náměstka v resortu dopravy za stejnou funkci na ministerstvu zemědělství, výbor opustí i další bývalí náměstci z MD Pavel Škvára a Eduard Havel. Odejdou také zástupci ministerstev obrany a pro místní rozvoj Bohumil Haase a Miroslav Kalous.

Novým místopředsedou se stal místo Škváry vrchní ředitel kabinetu ministra dopravy Jakub Hodinář, členem výboru za MD bude i Lukáš Hampl. Za ministerstvo obrany zasedne v nejvyšším orgánu drah náměstek Michael Hrbata, za MMR náměstek Michal Janeba. Miloslav Müller a Petr Polák za ministerstvo financí, respektive průmyslu a obchodu, zůstanou ve výboru i nadále.

"Důvodem obměny v řídícím výboru jsou personální změny ve státní správě," uvedl Jakub Ptačinský z tiskového oddělení MD. Prostřednictvím řídícím výboru vykonává stát v Českých drahách svá akcionářská práva. Dráhy jsou stoprocentně ve vlastnictví státu. Personální změny v řídícím výboru jsou plně v kompetenci vlády.

sin dp

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK