Česká měna dopoledne nepatrně zpevnila vůči euru i dolaru

12.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. srpna (ČTK) - Koruna dopoledne mírně posílila k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru proti středečnímu závěru získala dva haléře na 24,80 koruny za euro, k americkému dolaru stoupla o jeden haléř na 19,22 koruny za dolar, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Podle analytika společnosti Patria Finance Tomáše Vlka dnes přišla na trhy stabilizace. Jejím vlivem v oslabování nepokračuje koruna ani ostatní středoevropské měny, které po lehké korekci víceméně drží pozice. "Za dnešní stabilizací nevidíme žádné nové zprávy, spíše momentální vyčerpání vlny výprodejů a čekání na další podněty," uvedl Vlk.

Směr trhů však podle něj nebudou tolik určovat dnešní ekonomické údaje, jako spíše očekávání těch pátečních. "Na programu je dnes průmyslová výroba eurozóny, od které tentokrát nečekáme pozitivní překvapení vzhledem k tomu, že čísla z Německa byla o něco horší. Odpoledne pak vyjde pravidelná zpráva o amerických žadatelích o dávky v nezaměstnanosti. Celkově nejde o tak důležitá čísla," prohlásil Vlk. Podle něj dnes budou směr trhů určovat spíše očekávání před pátkem. "Ten slibuje pravděpodobně dobrá data o evropském HDP, ale také americké maloobchodní tržby, u kterých vidíme riziko horšího výsledku," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK