Komerční pojišťovna vybrala v pololetí na pojistném o 180 pct víc

12.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. srpna (ČTK) - Komerční pojišťovna vybrala v pololetí na pojistném 5,16 miliardy Kč, což je meziroční nárůst o 180 procent. Pojišťovna to dnes sdělila ČTK s tím, že tyto výsledky potvrzují rostoucí zájem klientů o jednorázové vklady do životního pojištění. Celkem v ČR životní pojištění stouplo do konce června o 21,5 procenta.

KP tak s tržním podílem 15,1 procenta obhájila druhou pozici na trhu životního pojištění. "V průběhu finanční krize, kdy se klienti obávali rizikových investic, výrazně vzrostl zájem o garantované produkty. Ty jsou v době nestability finančních trhů pro české spotřebitele velmi atraktivní,“ uvedl člen představenstva pojišťovny Stéphane Corbet.

Také u ostatních pojišťoven růst v životním pojištění výrazně ovlivňuje prodej jednorázově placeného pojistného. Jeho objem se podle České asociace pojišťoven v pololetí meziročně zvýšil o 73 procent, zatímco běžně placené pojistné narostlo o 1,3 procenta.

"Obávám se však, aby tento trend nepředstavoval budoucí časovanou bombu, kdy očekávání klientů pojišťoven, kteří vloží jednorázově peníze do dlouhodobých pojistných produktů, nemusí být splněna. Upřímně by mě mnohem více těšilo, kdyby předepsané pojistné více rostlo u běžně placených smluv, kde větší část z pojistného obvykle představuje klientovu ochranu před rizikem," uvedl výkonný ředitel ČAP Tomáš Síkora.

Komerční pojišťovna, která se soustřeďuje na životní pojištění, je ve vlastnictví Komerční banky a společnosti Sogecap. Ta stejně jako KB náleží do skupiny Société Générale.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK