Lupa: UPC asi koupí internetovou firmu Sloane Park

12.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. srpna (ČTK) - Největší tuzemská kabelová firma a dvojka na internetovém trhu UPC zřejmě koupí poskytovatele internetového připojení Sloane Park. Smlouva by měla být podepsána do konce roku. Uvedl to server Lupa s odvoláním na několik zdrojů.

Sloane Park Property Trust je na prodej již delší dobu. "Zhruba před čtyřmi měsíci rozhodli akcionáři na valné hromadě o nalezení strategického partnera. Vstoupili jsme do jednání s několika firmami, zatím ale sami nevíme, kdo nás koupí. Teprve probíhá due diligence," řekl serveru generální ředitel Sloane Park Martin Hruška.

Mluvčí UPC František Malina odmítl informaci komentovat s tím, že neukončené transakce firma zásadně nekomentuje.

Sloane Park se zaměřuje na velkoobchodní prodej připojení k internetu a datových okruhů a je třetí největší na trhu. Má vlastní rozsáhlou optickou síť, která vznikala nejprve podél ropovodu Mero a následně se rozrostla o vlákna podél železničních tratí, kde v podstatě kopíruje síť ČD Telematiky. Před krizí si akcionáři cenili své podíly na více než 600 milionů korun, postupně údajně o víc než čtvrtinu zlevnili.

UPC se zatím zaměřovala především na poskytování internetového připojení domácnostem, i když má nabídky i pro firemní klientelu. Koupě Sloane Parku by podle odborníků mohlo UPC snížit náklady na pronájem páteřní sítě a zároveň posílit její postavení ve firemním segmentu. V současnosti internet od UPC využívá 392.000 zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK