Textilce Damino kvůli povodním hrozí ukončení výroby

12.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frýdlant (Liberecko) 12. srpna (ČTK) - Frýdlantské textilce Damino CZ kvůli povodním vážně hrozí ukončení výroby. Povodně poškodily výrobní linky, rozvodněná řeka Smědá navíc zničila jedinou přístupovou cestu do firmy. ČTK to sdělil jednatel společnosti Viktor Víšek. Pokud nebude do 14 dnů v blízkosti výrobny postaven nový most, firma nebude mít peníze na další provoz, uvedla televize Z1.

Z1 informovala, že Damino odhaduje dosavadní škody na 300 milionů korun, pojištěna je přitom jen na 30 milionů korun. "Firma je odpojená od světa, nemůžeme k nám dostat ani zboží ani lidi. Jestliže do konce měsíce nerozjedeme alespoň výrobu konfekce, je jasné, že firma skončí. Celkem 150 lidí tak půjde na pracovní úřad," řekl Z1 Víšek.

Hala tkalcovny je podle Víška zaplavená do výše jednoho metru blátem. "Stroje, veškeré zařízení a komunikace v řádech stovek milionů korun je poškozeno, bez rychlého zásahu totálně poničeno. Voda vzala i náš kamion a veškerou dopravní techniku," dodal.

Damino CZ vyrábí stolní a ložní prádlo od roku 1996. V závodě ve Frýdlantu zaměstnává více než 150 zaměstnanců. V regionu patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK