CS Cargo najala J.P. Morgan pro vstup na burzu

16.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. září (ČTK) - Největší tuzemský silniční dopravce CS Cargo najal investiční banku J.P. Morgan, která má skupinu připravit na vstup na burzu. Akcie skupiny by mohly být obchodovány na burzách v Praze, Londýně případně ve Varšavě v druhé polovině příštího roku. Společnost to oznámila v tiskové zprávě.

Smlouvu o spolupráci uzavřel dopravce s bankou minulý týden. Právní služby v této souvislosti poskytuje advokátní kancelář Baker & McKenzie.

"Úkolem banky J.P. Morgan bude působit jako globální finanční poradce pro veškeré transakce skupiny na mezinárodních finančních trzích," uvedl člen představenstva CS Cargo Martin Veselý.

Mezi nejbližší úkoly banky v příštích měsících bude patřit především příprava financování akvizičního programu skupiny, jehož cílem je upevnit postavení skupiny na evropských trzích, posílit vzájemnou spolupráci mezi jednotlivými druhy logistických služeb a zároveň maximalizovat tržní hodnotu skupiny před zamýšleným vstupem na kapitálové trhy.

Podle dnešních Lidových novin má banka mimo jiné pomoci CS Cargu s financováním dvou akvizic velkých evropských přepravních firem, které se mají uskutečnit do konce letošního roku. Jednou z nich má být koupě italské Arceze Transporti za více než sedm miliard Kč. Druhý obchod má mít podle LN hodnotu 100 milionů eur (2,46 miliardy Kč).

Rozhodnutí o uvedení akcií CS Carga na kapitálové trhy bude podle Veselého záviset na konkrétní situaci na burzách i na tom, zda bude skupina dostatečně připravena.

Skupina společností vlastněná CS Cargo Holding N.V. je mezinárodní skupinou působící v oboru logistických služeb na osmi evropských trzích, převážně v regionu střední a východní Evropy. Skupina vznikla v roce 1995 a loni vykázala tržby přes pět miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK