Intel a MCI investovaly do obchodů Mall dalších deset milionů eur

16.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. září (ČTK) - Společnosti Intel Capital a MCI investovaly každá po pěti milionech eur, tedy dohromady téměř čtvrt miliardy Kč, do internetových obchodů Mall, které působí v ČR a dalších čtyřech zemích. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Další jeden milion eur zvlášť investoval spoluzakladatel portálu Centrum.cz Ondřej Tomek. Mall.cz prostřednictvím společnosti Netretail Holding provozuje své aktivity rovněž v Polsku, Maďarsku, na Slovensku a v Německu.

Intel Capital spolu s fondem 3TS Capital Partners investoval do obchodů Mall již před dvěma lety 28 milionů eur a získal tak minoritní podíl.

Netretail v současné době provozuje plně lokalizované internetové obchody, které nabízejí šest set kategorií produktů od spotřební elektroniky až po sportovní vybavení. Mall.cz má přes milion registrovaných zákazníků a denně stránku navštíví přes 100.000 uživatelů.

"Tato investice je jasným potvrzením zájmu společnosti Intel Capital o region střední a východní Evropy. Ukazuje naše nepolevující úsilí investovat globálně do technologických inovací a povzbuzovat ekonomickou aktivitu v regionu podporou místního podnikání," uvedl prezident Intel Capital Arvind Sodhani.

Díky druhé investici Intelu Capital a dalších firem bude moci Netretail Holding podle generálního ředitele Ondřeje Fryce expandovat v rámci regionu na další trhy a zvyšovat spokojenost zákazníků.

Za poslední fiskální rok končící 31. března 2010 skupina Netretail vykázala konsolidované příjmy 100 milionů dolarů, tedy v přepočtu téměř 1,9 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK