Cyrrus chce rozšířit síť poboček pomocí franšízového modelu

16.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. září (ČTK) - Brněnský obchodník s cennými papíry Cyrrus plánuje jako první burzovní obchodník v ČR rozšířit pobočkovou síť prostřednictvím franšízového modelu. Češi tak budou mít možnost podnikat jako majitelé pobočky brokerské firmy. Cyrrus chce takto proniknout do všech okresních měst České republiky. Společnost o tom informovala ČTK. První bankovní franšízovou pobočku chce letos v ČR otevřít UniCredit Bank.

"Žijeme v hektické době a na kapitálovém trhu nemůžete zůstat ani chvíli stát na místě, proto jsme se rozhodli pro expanzi nejen nepřímým prodejem, ale také konceptem franšízinku," uvedl ředitel firmy Cyrrus Jiří Loubal.

Franšízový model podle něj umožní společnosti rozšiřovat pobočkovou síť při nižších nákladech a využít dodatečné výnosy z rozsahu. V souvislosti s rozšiřováním aktivit posílil Cyrrus také oblast kontroly a právní oddělení.

"Hned na úvod jsme si nastavili velice striktní pravidla výběru franšízantů a relativně vyšší cenu za užívání naší značky. V těchto dnech se u nás zaučuje první franšízant, který rozjíždí náš pilotní projekt," uvedl šéf oddělení prodeje služeb firmy Cyrrus a spoluautor konceptu Tomáš Krampera.

Franšízový model plánují v ČR spustit také některé banky. Podle týdeníku Euro otevře v listopadu první bankovní franšízovou pobočku v ČR UniCredit Bank. Několik dalších takových poboček otevře banka do konce letošního roku, hlavní expanzi ale chystá až na příští rok. Pobočky budou vypadat stejně jako klasická banka, budou ale nabízet menší rozsah služeb. O podobných plánech uvažují i další finanční domy. Přípravy už oznámila například skupina AXA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK