Akcie v USA dopoledne oslabily i přes příznivý trh práce

16.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. září (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne v New Yorku oslabily, přestože klesl počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Ekonomika zřejmě i nadále vykazuje pomalý růst.

Klíčový index Dow Jones klesl v poledne newyorského času o 0,2 procenta na 10.554,4 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ podle stránek Yahoo! Finance snížil na 2292,4 bodu se ztrátou 0,4 procenta.

Ministerstvo práce uvedlo, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl nejníže za dva měsíce. Údaj přesto zůstává na úrovni, která naznačuje, že ekonomický růst zůstává nevalný. Nových žádostí o podporu bylo minulý týden 450.000, zatímco ekonomové podle Thomson Reuters očekávali o deset tisíc více.

V posledních týdnech přišlo na trh dost zpráv, kde výsledky překonaly očekávání, aby se pohyb akciových indexů otočil vzhůru. Polevily tak obavy, že se ekonomika opět vrací do recese. Hospodářství přesto zůstává slabé a akcie se přiblížily hornímu okraji rozpětí z poslední doby. Zářijový růst akcií tak může být u konce, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK