Herní konzola PlayStation 3 bude přehrávat i 3D filmy a video

16.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Čiba (Japonsko) 16. září (ČTK) - Herní konzola PlayStation 3 od japonské společnosti Sony bude fungovat jako přehrávač video disků Blu-ray s trojrozměrnými filmy a hudebním videem. Představitelé firmy dnes uvedli na tokijském veletrhu her Tokyo Game Show, že software bude ke stažení od 21. září. Firma dosud slibovala pozdější datum, popularita trojrozměrného obrazu ji ale přiměla termín posunout.

Každoroční veletrh na tokijském předměstí letos představuje nová herní zařízení a poslední nabídku herního softwaru od výrobců. Veřejnosti se veletrh otevře o víkendu, dnes byl přístupný novinářům a lidem z oboru.

PlayStation 3 již trojrozměrné hry přehrává. Dosud se ve světě prodalo těchto konzol 38 milionů, uvádí Sony Computer Entertainment, herní divize japonského elektronického a zábavního konglomerátu.

Sony dnes také předvedla dálkové ovládání pro PlayStation 3, které reaguje na pohyb podobně jako Wii od Nintenda. Sony pojmenovala svoji novinku Move a pustí ji do prodeje 19. září v USA a o dva dny později v Japonsku. Startovní souprava bude za 5980 jenů (1320 Kč), napsala AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK