ŘSD otevřelo novou část pražského okruhu běžnému provozu

20.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. září (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) po ranní oficiální slavnosti dnes krátce po poledni otevřelo novou jihozápadní část pražského okruhu běžnému provozu. Řidiči mohou zatím na okruh najíždět z dálnic D5 a D1, následně se otevřou i další nájezdy. Podle Martiny Vápeníkové z ŘSD provoz na okruhu rychle rostl.

Zahájení provozu na nové dálnici se událo v režii policie, jejíž vozy jely v čele kolony prvních nedočkavců. Podle Jana Hořeního z ŘSD se okruh rychle zaplnil osobními vozy i kamiony. Nyní bude zhruba další tři hodiny trvat, než se uvede všechno provizorní značení do náležitého stavu a uvolní se i další nájezdy.

Novostavba za 18,3 miliardy korun vede mezi Modleticemi u D1 a Slivencem, navazující sedmikilometrový úsek z 80. let do Třebonic Ředitelství silnic a dálnic kompletně zrekonstruovalo. Vznikl tak ucelený úsek okruhu, který propojuje chomutovskou rychlostní silnici R7, karlovarskou R6, plzeňskou dálnici D5, výpadovku na Písek a brněnskou D1.

Nová část okruhu by měla výrazně ulevit Jižní spojce a Barrandovskému mostu, kde od úterý bude platit zákaz vjezdu kamionům o hmotnosti 12 tun a více. Na okruhu je třeba mít dálniční známku, nákladní vozy musejí platit mýtné.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK