Akcie v USA dopoledne po úterním zasedání Fedu klesaly

22.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. září (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne oslabovaly. Trh tak reagoval na úterní zasedání měnového výboru centrální banky USA (Fed). Komentář Fedu k inflaci přesunul zájem investorů od akcií ke zlatu a vládním obligacím.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 23,84 bodu, tedy 0,2 procenta, na 10.737,19 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 oslabil o 4,82 bodu, čili 0,4 procenta, na 1134,96 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se snížil o 16,65 bodu, neboli 0,7 procenta, na 2332,70 bodu.

Fed po svém úterním zasedání kvůli nadále nepříznivým ekonomickým vyhlídkám ponechal v platnosti současnou vysoce uvolněnou měnovou politiku s rekordně nízkými úrokovými sazbami. Měnový výbor zároveň přislíbil, že bude v případě potřeby připraven pomoci ekonomice dalšími podpůrnými kroky, a vyjádřil i obavy z příliš nízké inflace.

Nejhůře si vedl technologický sektor. Akcie Adobe Systems ztratily 19,7 procenta. Výrobci počítačového softwaru sice stoupl ve fiskálním třetí čtvrtletí zisk, avšak varoval, že jeho příjmy v současném čtvrtletí budou horší, než se čeká. Oslabil i Microsoft, který zvýšil čtvrtletní dividendu, což je další ze snah technologické firmy vrátit peníze akcionářům znechuceným stagnujícími cenami akcií, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK