ČSA zrušily kvůli stávce ve Francii let do Paříže,jsou i zpoždění

23.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. září (ČTK) - České aerolinie dnes zatím musely kvůli stávce ve Francii zrušit jeden let z Prahy do Paříže a zpět. Cestující musejí rovněž počítat s několikahodinovým zpožděním na letech mezi Česku republikou a Španělskem, neboť letadla létají přes francouzské území. ČTK to sdělila mluvčí Letiště Praha Michaela Lagronová.

"Situace se může měnit každým okamžikem, zatím máme hlášen jeden zrušený let Českých aerolinií," uvedla Lagronová. Výrazně zpožděné jsou lety do Madridu a Barcelony, kde je zatím hlášeno časové manko mezi čtyřmi a pěti hodinami. Zpozdí se i jeden přílet ČSA z Paříže.

Zrušení letu, který měl z Prahy startovat ve 13:05, potvrdil zástupce ČSA Daniel Šabík. "Společnost ale na následující odpolední let do Paříže nasadí letoun s větší kapacitou, na který jsou překnihováni cestující ze zrušeného spoje," uvedl Šabík.

Ranní odlety do Paříže a Štrasburku byly podle něj odbaveny podle platného letového řádu, zpoždění u těchto destinací bylo v průměru v jednotkách minut, ranní linka z Marseille přistála dokonce o 20 minut dříve.

Stávky proti důchodové reformě francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho dnes narušily provoz na letištích a na železnici v celé zemi. Je to druhý rozsáhlý protest proti důchodové reformě, předchozí stávky a demonstrace se konaly 7. září.

Předpokládá se, že bude zrušeno asi 50 procent letů plánovaných na pařížských letištích Orly a Roissy-Charles de Gaulle. Na dalších francouzských letištích bude zrušeno 40 procent letů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK