Pojišťovny zaznamenaly v souvislosti s deštěm desítky hlášení

28.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. září (ČTK) - Pojišťovny zaregistrovaly v souvislosti s vytrvalými dešti na severu a východě Čech desítky nových pojistných událostí. Škody zatím nejsou vysoké a zdaleka nedosahují úrovně ze srpnových záplav, vyplývá z informací firem.

Česká kooperativa podle mluvčího Milana Káni v současnosti eviduje mezi 30 a 40 hlášenými případy se škodou do 200.000 korun. Většinou podle něj jde o zatopené zahrady nebo sklepy.

"Allianz pojišťovně se už během volného úterního dne ozývali noví klienti z Libereckého a Ústeckého kraje a také z Královéhradecka. Nejčastěji šlo o majitele domů a chalup s vytopenými sklepy, v některých případech i spodními částmi nemovitostí," uvedl mluvčí Allianz Václav Bálek.

Pojišťovny budou tyto pojistné události likvidovat a proplácet jako samostatné případy, bez ohledu na to, že je kvůli velké vodě lidé ze stejných objektů kontaktovali teprve před několika týdny.

"Nové škody opět prohlédnou mobilní technici, aby pak likvidátoři Allianz pojišťovny mohli vypočítat nové pojistné plnění. Dvakrát zaplatit jednu škodu nelze, ale na druhé straně mohla současná záplava původní škody ještě zvětšit. A to samozřejmě pojišťovna akceptuje," dodal Bálek.

Stejným způsobem postupovaly pojišťovny například letos po záplavách na Moravě, kde jí stejní lidé hlásili pojistné události v rozmezí dvou týdnů.

Vytrvalé deště z posledních dní zvedly hladiny některých řek zejména na severu Čech. Třetí povodňový stupeň platí na řekách v Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém a Středočeském kraji.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK