Vláda projedná mj.návrh, aby obce regulovaly více druhů hazardu

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. září (ČTK) - Vláda dnes projedná novelu loterijního zákona, která má obcím umožnit, aby mohly regulovat i druhy hazardu, na něž se dosud jejich obecně závazné vyhlášky vztahovat nemohly. Podle současné právní úpravy mají obce možnost regulovat pouze provozování výherních hracích přístrojů. Vláda projedná i rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury. Fond dostane od roku 2012 ze státního rozpočtu navíc deset miliard korun proti rozpočtu roku 2011 a původním rozpočtovým výhledům na další léta.

MF by vládě mělo také předložit materiál, který obsahuje způsob a metodiku, jak dojít k odhadu skutečných nákladů zakázky na odstranění starých ekologických škod. Samotnou cenu nechce úřad kvůli probíhajícímu tendru zveřejnit.

Kabinet bude jednat také o novele zákona o pozemních komunikacích, která má umožnit celníkům odstavit kamion, který řádně nezaplatil dálniční mýtné. Zlepšit výběry mýtného má pomoci i nová úprava nahlížení do registru vozidel. Mýtný systém provozuje Ředitelství silnic a dálnic, které sice může nyní zaregistrovat neplatící vůz, ovšem těžko zjistí, komu patří.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK