Koruna dopoledne zpevnila na 18,10 Kč/USD, k euru mírně oslabila

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. září (ČTK) - Česká měna dopoledne zpevnila vůči dolaru, kolem 10:30 v porovnání s pondělním závěrem posílila o 14 haléřů na 18,10 Kč/USD. Proti euru naopak mírně oslabila, a to o tři haléře na 24,60 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Koruna začala po svátečním dni lehce silnější, ale vrací se do těsné blízkosti 24,60 Kč/EUR. Výrazný posun na eurodolaru zůstal u koruny bez větší odezvy," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Zároveň doplnil, že akciové trhy se nenechaly dostat pod tlak horšími čísly z USA. Dnes dopoledne ale velké výkony nepodávají, v Evropě se obchoduje smíšeně. Koruna tak motivaci k pohybu nemá, míní analytik.

V rámci regionu je zřejmě nejvýznamnější událostí dnešní jednání polské centrální banky, pohyb úrokových sazeb se ale všeobecně neočekává.

Americký dolar dnes zůstává pod tlakem, kolem 10:30 oslabil na 1,36 USD/EUR. "Zdá se, že nejvíce k tomu přispívá stále vyšší pravděpodobnost zásahu americké centrální banky (Fed), který by další podporou ekonomiky opět zvýšil objem peněz na trhu," naznačil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK