Nintendo uvede na japonský trh konzolu 3DS v únoru 2011

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Čiba (Japonsko) 29. září (ČTK) - Japonský výrobce videoher Nintendo uvede na japonský trh verzi své konzoly DS s trojrozměrným obrazem až v únoru příštího roku. Podnik dnes také uvedl, že 3DS půjde v USA na trh v březnu. Nové konzoly od Nintenda se tak minou s rozhodující předvánoční sezonou.

V Japonsku bude přístroj stát 25.000 jenů (5400 Kč), cenu pro Spojené státy podnik neuvedl. Skupina způsobila rozruch kolem 3DS v červnu na letošním ročníku veletrhu E3 v USA. Podnik přitom potřebuje mít na trhu nový produkt, aby vyrovnal klesající odbyt stárnoucích konzol DS a Wii.

Nintendo označuje pozdní vstup konzoly na trh za příčinu snižování svých výsledků hospodaření. Faktorem slabšího zisku bude podle firmy i vysoký kurz jenu, který ji připravuje o zahraniční odbyt.

Pro nynější fiskální rok, který skončí v březnu příštího roku, podnik snížil odhad prodeje DS. Těchto konzol včetně 3DS tak neprodá 30 milionů, ale odhaduje jejich odbyt na 23,5 milionu. Očekávaný prodej konzol Wii snížila Nintendo na 17,5 milionu z 18 milionů přístrojů.

Za šest měsíců do konce letošního září podnik očekává ztrátu dvou miliard jenů. Akcie Nintenda měly po zveřejnění zprávy o 3DS ztrátu 3,7 procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK