Odbory Tatry se nedohodly s vedením na podmínkách propouštění

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kopřivnice (Novojičínsko) 29. září (ČTK) - Odbory kopřivnické automobilky Tatra se dnes nedohodly se zaměstnavatelem na podmínkách propuštění 167 zaměstnanců. Odborářům se nepodařilo vyjednat jejich případný návrat za stejných podmínek, za jakých firmu opustí. Kvůli nedostatku zakázek firma propustí především dělníky, možná už od 1. října, řekl ČTK zástupce odborů Pavel Baroň.

"Chtěli jsme to vyřešit podobným způsobem jako při loňském propouštění. To znamená mít od vedení garanci, že propuštěné zaměstnance vezme zpět, bude-li je s nárůstem zakázek potřebovat, a to za stejných podmínek, za jakých je propustí. Prostě aby nebyli na ničem kráceni," řekl Baroň s tím, že tento požadavek byl však pro zaměstnavatele neakceptovatelný.

Podle Baroně dnešním neúspěchem jednání odborů se zaměstnavatelem pravděpodobně skončilo. "Předpokládám, že už další nebude," dodal odborář. Podle něho je možné, že firma propustí bezmála 170 zaměstnanců už od 1. října. "Předpokládal jsem až od 1. listopadu, ale může to být i ta horší varianta," podotkl.

O práci v automobilce tak přijdou lidé napříč celou společností, podle Baroně nejvíce dělníci a z části i technici.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK