Americké akcie dopoledne mírně oslabily

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. září (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně oslabily. Vlna protestů proti úsporným opatřením v Evropě totiž podle agentury AP obnovila obavy ohledně evropského finančního systému.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index snížil o 0,1 procenta na zhruba 10.848 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 klesl rovněž o 0,1 procenta na 1146 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite také o 0,1 procenta na 2377 bodů.

Proti plánovaným úsporám dnes v Bruselu protestovali odboráři z celé Evropské unie. Ve Španělsku byla vyhlášena generální stávka a protestovalo se také v dalších zemích. Tyto protesty vedly k obavám, že některé země nedokážou prosadit opatření, jež by měla zabránit podobné dluhové krizi, jaká postihla Řecko.

Americký výrobce počítačů Hewlett-Packard nicméně posílil poté, co jeho prognóza pro nový finanční rok překonala očekávání analytiků. Firma navíc poukázala na svůj potenciál v oblasti mobilních zařízení, jako jsou například tabletové počítače.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK