Dolar již čtvrtou seanci za sebou klesá

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 29. září (ČTK) - Dolar dnes již čtvrtou seanci za sebou klesá a vůči euru se propadl nejníže za pět měsíců. Dolar oslabují poslední nepříznivé statistické zprávy, které obnovily spekulace, že centrální banka USA (Fed) znovu uvolní měnovou politiku.

V 18:15 SELČ euro vůči dolaru stouplo o 0,46 procenta na 1,3639 USD, když během dne vystoupilo až na 1,3644 USD. Od počátku čtvrtletí již euro k dolaru zpevnilo o 11 procent a je na nejlepší cestě vykázat nejvyšší čtvrtletní zisk za osm let. Vůči jenu euro posílilo o 0,18 procenta na 114,01 JPY. Dolar k jenu oslabil o 0,27 procenta na 83,61 JPY.

Dolar podle analytiků v současnosti klesá, protože poslední statistické údaje jsou pro trhy spíše zklamáním, což zvyšuje šanci na další uvolnění měnové politiky. Pokud by se statistika zlepšila, rizika by se snížila a dolar by mohl zase posilovat.

Euro se i díky problémům dolaru stalo v poslední době relativně odolné vůči ekonomickým a bankovním problémům v eurozóně a roste. Euru dnes také pomohla zpráva, že důvěra v ekonomiku eurozóny v září vzrostla. Zisky eura však snížilo hodnocení banky Anglo Irish Bank agenturou Standard & Poor's, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK