Toyota chce v Evropě zvýšit prodej na milion vozů ročně

29.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 29. září (ČTK) - Japonská automobilka Toyota Motor hodlá v Evropě během pěti let zvýšit svůj prodej na milion vozů ročně. Plánuje rovněž obnovení ziskovosti evropských aktivit. Uvedl to dnes prezident evropské divize Didier Leroy. Dodal, že v letošním roce počítá divize s prodejem 800.000 vozů.

Leroy rovněž předpověděl, že celková poptávka na evropském automobilovém trhu by měla být v příštím roce podobná jako letos. Loni byl prodej aut v Evropě podpořen zavedením šrotovného v mnoha zemích. Programy šrotovného však postupně končí, což vyvolává pochybnosti ohledně dalšího vývoje poptávky.

Výzkumná společnost J.D. Power and Associates před časem předpověděla, že prodej automobilů v západní Evropě letos kvůli ukončování programů šrotovného klesne o osm procent na 13,7 milionu vozů.

Toyota je nyní největší automobilkou na světě. Firma si svou vedoucí pozici na automobilovém trhu vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za rozumnou cenu. Na její pověst výrobce kvalitních vozů však měla negativní dopad rozsáhlá svolávání automobilů k opravě problémů s nechtěným zrychlováním.

Největší evropská automobilka Volkswagen má v plánu Toyotu o světové prvenství do roku 2018 připravit. Součástí Volkswagenu je rovněž česká Škoda Auto.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK