Přední úředníci MMR přišli o křesla, dalším se změnily kompetence

30.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) pokračuje v personálních a organizačních změnách ve svém úřadu. Zrušil funkce tří vrchních ředitelů sekce bydlení, informačních a komunikačních technologií a sekce územního plánování a stavebního řádu. Změna se týká i kompetencí náměstků, oznámilo dnes MMR.

Dosavadní náměstek pro legislativu a cestovní ruch a pověřený náměstek pro regionální a kohezní politiku Michal Janeba bude nově zodpovídat za regionální rozvoj a cestovní ruch. Za bytovou problematiku a územní plánování bude zodpovědný náměstek Miroslav Kalous.

Na místo náměstka ministra nastoupí v pátek nově Michal Koláček, dosavadní náměstek primátora Pardubic. Na ministerstvu bude mít Koláček za úkol připravit novelu zákona o zadávání veřejných zakázek. Do jeho sekce bude patřit několik útvarů. Pod ně spadají legislativně-právní záležitosti nebo veřejné investování.

Beze změny zůstala funkce 1. náměstka ministra, kterou bude dále zastávat Daniel Braun. Bude nadále zodpovídat za strukturální fondy a evropské záležitosti.

"Nová organizační struktura zvýší efektivitu práce a zlepší komunikaci mezi jednotlivými útvary ministerstva. Jednodušší struktura zároveň přinese finanční úspory," uvedl Jankovský.

Novou tváří MMR bude mluvčí Jana Jabůrková. Dosud působila jako mluvčí provozovatele tuzemské přenosové soustavy ČEPS. Ve funkci na MMR vystřídá Jana Štolla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK