Továrna Opelu v Antverpách bude podle odborů uzavřena

04.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Antverpy 4. října (ČTK) - Továrna německé automobilky Opel v belgických Antverpách bude na konci roku uzavřena poté, co se nepodařilo nalézt nového investora, který by zajistil pokračování jejího provozu. Uvedl to dnes belgický odborový svaz ACV-CSC Metea.

Mateřská společnost Opelu, největší americká automobilka General Motors, podle svazu dospěla k závěru, že žádný z potenciálních investorů nesplnil její podmínky pro převzetí továrny.

Záměr zbavit se v rámci restrukturalizace Opelu antverpského závodu ohlásila společnost GM již v lednu. Dodala však, že továrna by mohla zůstat v provozu, pokud by se do konce září podařilo nalézt nového investora.

Antverpská továrna původně zaměstnávala 2500 lidí, zhruba polovina pracovníků již ale závod opustila. Nalezení nového investora představovalo poslední naději na záchranu podniku, napsala agentura DPA.

GM původně hodlala prodat divizi Opel kanadskému výrobci automobilových součástek Magna a ruské bance Sberbank. Automobilka se ale nakonec rozhodla, že si divizi ponechá a provede její restrukturalizaci sama.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK