UniCredit Bank chce v ČR zdvojnásobit pobočkovou síť

04.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. října (ČTK) - Tuzemská UniCredit Bank, čtvrtá největší banka v ČR podle objemu aktiv, plánuje více než zdvojnásobit počet poboček v Česku. V říjnu banka otevře pět nových poboček, další desítky obchodních míst budou následovat do konce roku 2011. Banka, která nyní v ČR 58 poboček, to dnes oznámila ČTK. Navzdory stále většímu rozmachu internetu chtějí rozšiřovat pobočkové sítě i další bankovní domy.

"Máme v plánu do konce příštího roku více než zdvojnásobit naši přítomnost v České republice. Přes narůstající oblibu internetového bankovnictví se potvrzuje nezastupitelná role poboček, které umožňují vytvářet osobní vztahy s klientem a rovněž jsou zásadní pro osobní poradenství," uvedl ředitel retailového bankovnictví UniCredit Bank Jaroslav Žahourek.

Dnes banka otevřela nové obchodní místo v Jindřichově Hradci, ještě v říjnu budou následovat v Novém Jičíně, Trutnově, Kolíně a ve Znojmě. V listopadu chce banka otevřít první franšízovou pobočku v ČR.

Výrazné rozšíření pobočkové sítě plánuje také Raiffeisenbank, která chce do poloviny roku 2012 zvětšit distribuční síť o 25 nových poboček. Dalších 25 obchodních míst banka rozšíří a zároveň nabere stovky nových zaměstnanců. "Potřebujeme více poradců, kteří by klienty na pobočkách obsloužili. Chceme klienty lákat zejména na kvalitní finanční poradenství," uvedl již dříve šéf banky Lubor Žalman.

Česká spořitelna, největší banka v zemi podle počtu klientů, letos otevřela šest poboček a do konce roku plánuje otevřít další dvě nové pobočky. Spořitelna letos zároveň zmodernizovala 53 poboček a dalších osm přemístila do atraktivnějších prostor. "Do konce roku hodláme zmodernizovat ještě zhruba 15 obchodních míst a přesunout přibližně sedm poboček do kvalitnějších prostor," řekla ČTK tisková mluvčí ČS Kristýna Havligerová.

Rozšiřování pobočkové sítě je prioritou také pro GE Money Bank. Letos banka otevřela 11 nových poboček a dvě přesunula do nových prostor. "Do konce roku plánujeme otevřít ještě šest nových poboček a dvě přesunout na nové místo, v příštím roce chceme otevřít dalších 32 nových poboček," řekl ČTK tiskový mluvčí GE Money Bank Milan Kříž.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK