Akcie v USA šly dopoledne oběma směry; trh čeká na nová data

04.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. října (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry. Investoři se raději drželi stranou, protože se tento týden očekávají nová čísla o ekonomice a výsledky firemního hospodaření.

Klíčový index Dow Jones klesl v poledne newyorského času o 0,9 procenta na 10.727,9 bodu. Index Nasdaq Composite se podle internetových stránek Yahoo! Finance v 18 hodin SELČ snížil na 2334,9 bodu se ztrátou 1,5 procenta.

Dow Jones zahájil den mírným ziskem, když statistiky ukázaly proti očekávání mírně nepříznivý srpnový vývoj továrních zakázek. Na trh ale také přišly lepší údaje o chystaném prodeji domů, než se očekávalo.

Analytici říkají, že si trh zřejmě udělá přestávku, když za září nebývale rostl v historickém porovnání s vývojem v tomto měsíci roku. Dow Jones za září stoupl o 10,4 procenta. Měsíc trvající růst ale doprovázely nízké zobchodované objemy, což může znamenat, že se mnozí investoři raději drželi stranou a jen pozorovali, kam se bude vývoj ubírat.

Tento týden přijde na trh řada údajů, které mají pro akciový trh potenciální význam. Především se čeká se zvědavostí na páteční předběžná oficiální čísla o zářijovém vývoji na trhu práce. Ve čtvrtek bude pozornost trhu přitahovat čtvrtletní výsledková zpráva hutního gigantu Alcoa, která tradičně zahajuje čtvrtletní výsledkovou sezónu, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK