Alstom zruší v energetické divizi 4000 pracovních míst

04.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 4. října (ČTK) - Francouzská strojírenská skupina Alstom zruší ve své energetické divizi během příštího roku a půl 4000 pracovních míst. Je to důsledek dopadu hospodářské recese na trhy zařízení pro uhelné a plynové elektrárny, sdělila dnes společnost.

Pracovní místa se budou rušit v Evropě a Severní Americe, kde jsou trhy nových zařízení pro uhelné a plynové elektrárny nejvíce zasaženy ekonomickou krizí, uvedl Alstom. Škrty dolehnou nejvíce na závody ve Švýcarsku, Německu a Spojených státech a dotknou se Británie, Francie, Maďarska a Norska.

Alstom v červenci informoval, že tržby energetické divize se začaly snižovat a v prvním čtvrtletí byly meziročně nižší o šest procent. Společnost jako příčinu uvedla nedostatek velkých projektů v situaci, kdy investoři odkládají investice do nových elektráren.

Alstom vedle elektrárenských zařízení vyrábí zejména železniční techniku. Italská součást Alstomu je výrobcem rychlovlaků Pendolino, které využívají České dráhy. V Brně má Alstom výrobu elektrárenských kotlů, kterou se firma loni kvůli krizi rozhodla ukončit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK