Koruna stagnuje na 24,50 Kč/EUR, k dolaru posílila o 10 haléřů

05.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. října (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne vůči euru stagnuje na pondělní hodnotě 24,50 Kč/EUR, na kterou lehce korigovala nejsilnější úroveň od předloňského listopadu. Proti dolaru koruna smazala pondělní ztrátu deseti haléřů a dostala se na páteční úroveň 17,80 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Stagnace koruny k euru podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka odpovídá situaci ve světě. "Stejný vývoj sledujeme na evropských akciích, jež dopoledne nenacházejí jednotný směr. Z domova stále žádné zajímavé zprávy nechodí a česká měna by tedy měla zůstat především pod vlivem zahraničí, i když její reakce budou zřejmě nadále jen mírné," uvedl.

Ve středoevropském regionu dnes podle Vlka stagnuje také maďarský forint. Polský zlotý pokračuje ve ztrátách, za kterými však nestojí žádná konkrétní zpráva, uvedl Vlk.

Dolar se snažil o korekci, dopoledne ale oslabil nad 1,3770 USD/EUR, uvedl Vlk. Na trzích se podle něj stále spekuluje o tom, že by americká centrální banka Fed mohla do ekonomiky napumpovat další peníze, což drží americkou měnu pod tlakem.

vrk dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK