Zisk PepsiCo ve čtvrtletí stoupl o 12 procent

07.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. října (ČTK) - Americkému výrobci nealkoholických nápojů PepsiCo Inc. vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 12 procent na 1,92 miliardy USD (33,6 miliardy Kč). K růstu pomohl hlavně vysoký prodej v zahraničí. Uvedla to firma v dnešním prohlášení.

Tržby se zvýšily o 40 procent na 15,51 miliardy USD. Výsledky byly v souladu s odhady analytiků. Hospodaření podpořila i akvizice největších stáčíren a plníren na počátku letošního roku.

PepsiCo v prvním čtvrtletí dokončila převzetí svých dvou hlavních severoamerických stáčíren a plníren. Transakcí za celkem 7,8 miliardy dolarů získala PepsiCo větší kontrolu nad distribucí svých produktů v Severní Americe. Akvizice by firmě měla přinést do roku 2012 roční úspory v hodnotě 400 milionů dolarů.

Firma však v dnešním prohlášení mírně snížila horní odhad růstu zisku za celý letošní rok. Zisk na akcii bez zahrnutí mimořádných položek a vývoje směnných kurzů se má zvýšit o 11 procent až 12 procent. Původní prognóza počítala s růstem o 11 procent až 13 procent, napsaly agentury AP a Reuters.

irl vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK