Akcie v USA šly dopoledne oběma směry

07.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. října (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry. Na trh přišla proti očekávání mírně lepší zpráva z trhu práce a smíšené výsledky společnosti PepsiCo.

Index Dow Jones oslabil v poledne newyorského času o pětinu procenta na 10.946,2 bodu. Během dopoledne se přitom na dva body přiblížil psychologicky významné hranici 11.000 bodů. Index Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ stoupl o desetinu procenta na 2383,1 bodu.

Počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech minulý týden klesl o 11.000 na téměř tříměsíční minimum 445.000 osob. Údaje ministerstva práce podle agentury AP naznačují, že propouštění v USA polevuje.

Mnozí obchodníci se drží stranou před páteční zprávou o vývoji nezaměstnanosti za minulý měsíc, která patří mezi nejvýznamnější ekonomické statistiky a často určuje, jakým směrem se budou ceny akcií a obligací ubírat, napsala AP.

Výrobci nealkoholických nápojů PepsiCo vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 12 procent na 1,92 miliardy USD (33,6 miliardy Kč). K růstu pomohl hlavně vysoký prodej v zahraničí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK