Tovární areál v Brandýse nad Labem změnil za 340 mil. Kč majitele

13.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. října (ČTK) - V největší nedobrovolné dražbě letošního roku získal obří tovární komplex v průmyslové zóně na okraji Brandýsa nad Labem nového majitele. Areál vydražil za 340 milionů korun, vyvolávací cena byla 284,35 milionu korun. V tiskové zprávě to dnes sdělila dražební společnost Naxos, která dražbu zajišťovala. Jméno nového majitele nesdělila.

V továrnách vyrábí díly pro automobilový průmysl společnost Continental Automotive Czech Republic, která zaměstnává zhruba 1500 lidí. Užitná plocha areálu činí 31.120 metrů čtverečních, celková výměra pozemků je asi 90.000 čtverečních metrů. Roční výnos z nájmu továren se pohybuje kolem 49 milionů korun.

Dosavadní majitel pozemků, firma Cambados, má problémy se splácením úvěru a věřitel, německá banka Eurohypo, se proto rozhodla poslat pozemky do dražby. Obchodní ředitel z Naxosu Libor Nevšímal již dříve ČTK řekl, že firma Cambados musí splatit pohledávky ve výši zhruba 21 milionů eur (kolem 520 milionů korun).

"Dražba splnila naše a předpokládám, že i klientova očekávání, rozdíl mezi nejnižším podáním a cenou dosaženou vydražením je 20 procent, a to lze jistě označit za úspěch," uvedl dnes Nevšímal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK