Koruna dopoledne oslabila k dolaru o 20 haléřů na 17,70 Kč/USD

18.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. října (ČTK) - Česká měna dopoledne oslabila vůči dolaru, kolem 10:45 si proti pátku pohoršila o 20 haléřů na 17,70 Kč/USD. K euru stagnovala na úrovni pátečního závěru na 24,52 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Miroslava Frayera z Komerční banky koruna vstoupila do nového týdne oslabením pod tíhou výprodejů středoevropských měn. Na trzích přetrvávají spíše tlaky na uzavírání pozic v rizikovějších aktivech, uvedl.

Konstatoval, že v rámci regionu jsou důvodem oslabování očekávané komentáře k maďarskému státnímu rozpočtu. "Ve srovnání regionálních měn se opět ukazuje, že česká koruna je mnohem méně volatilní," uvedl Frayer. Zatímco koruna ztrácela necelou desetinu procenta, maďarský forint i polský zlotý odepisují téměř devět desetin procenta, popsal.

Americký dolar korigoval svoje oslabování z minulých dnů, když se kurz vyšplhal na nejvyšší úroveň od konce ledna letošního roku na 1,4161 USD/EUR, upozornil Frayer. Zároveň nevyloučil, že kurz by se mohl krátkodobě vyšplhat až k 1,50 USD/EUR. Kolem 10:45 dolar zpevnil na 1,3859 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK