Americká Hasbro mírně zvýšila čtvrtletní zisk na 155 milionů USD

18.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Detroit 18. října (ČTK) - Americký výrobce hraček Hasbro zvýšil čtvrtletní zisk na 155,2 milionu dolarů (2,7 miliardy korun) díky snižování nákladů a silné poptávce po zboží pro předškolní děti a hračkách pro chlapce. Podnik to uvedl v dnešní zprávě a výsledkem překonal očekávání analytiků. Před rokem vytvořil zisk 150,4 milionu dolarů.

Společnost Hasbro zveřejnila své výsledky jen několik dní po rivalovi Mattel. Ten přitom nenaplnil očekávání čtvrtletních tržeb kvůli slabšímu prodeji své řady hraček pro nejmenší Fisher-Price.

Hasbro zvýšila zisk na akcii na 1,09 dolaru, když před rokem vydělala v akciovém přepočtu 99 centů. Analytici podle průzkumu Thomson Reuters nyní očekávali nárůst zisku na 1,04 dolaru na akcii.

Čtvrtletní tržby Hasbra se zvýšily o tři procenta na 1,31 miliardy dolarů, a překonaly tak 1,29 miliardy očekávaných analytiky. Podnik má v sortimentu například hru Monopoly.

Někteří analytici firmě na celý nynější rok nepředpovídají silné tržby, protože ji čeká tvrdé meziroční srovnání, poté co se oddělila od svého televizního společného podniku. Podnik dodal, že přesto očekává nárůst tržeb i zisku, napsal Reuters.

pok vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK