Americké akcie dopoledne mírně posílily díky Citigroup

18.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. října (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně posílily díky překvapivě příznivým hospodářským výsledkům banky Citigroup. Pozornost se soustředila také na technologické firmy Apple a IBM, které by měly zveřejnit výsledky po skončení dnešního obchodování.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index zvýšil o 0,4 procenta na zhruba 11.110 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,3 procenta na 1180 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite o 0,1 procenta na 2471 bodů.

Společnost Citigroup výrazně posílila poté, co oznámila, že ve třetím čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem 2,2 miliardy dolarů (38,5 miliardy Kč) po ztrátě 3,2 miliardy dolarů před rokem. Dobré výsledky Citigroup pomohly k růstu i dalším bankovním titulům.

Poskytovatel služeb pro těžbu ropy a zemního plynu Halliburton naopak výrazně oslabil, protože jeho čtvrtletní tržby zaostaly za očekáváním. Firma byla zasažena moratoriem na hlubinnou těžbu v Mexickém zálivu v důsledku havárie ropné plošiny koncernu BP.

pmh jw

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK