V Brně se bude na jaře konat veletrh hraček ITEA

19.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 19. října (ČTK) - Společnost Veletrhy Brno chystá na jaro příštího roku novinku. V Brně se bude konat veletrh hraček ITEA. ČTK to potvrdil generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš. V pořadí 23. ročník výstavy se uskuteční v termínu 10.-13. března příštího roku.

Podle webových stránek veletrhu se ITEA BRNO 2011 uskuteční společně s veletrhem PRODÍTĚ 2011, který se orientuje na dětské a kojenecké potřeby a také s veletrhem MODELÁŘ 2011, který mapuje nejnovější trendy v modelářství.

Zatím poslední 22. ročník veletrhu ITEA se konal na přelomu září a října v Praze Holešovicích. Veletrh navštívilo během čtyř dnů 36.100 výrobců, obchodníků a zástupců veřejnosti. Návštěvnost veletrhu PRODÍTĚ 2010 pak činila 23.764 návštěvníků. ITEA bude pokračovat i v Praze v tradičním podzimním termínu.

Kromě veletrhu hraček bude příští rok na brněnském výstavišti nově také mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky AMPER, který se do Brna přesouvá také z Prahy. Uskuteční se na přelomu března a dubna. Podle webových stránek veletrhu se již přihlásilo 36 zahraničních vystavovatelů. Tradičně nejsilnější účast potvrzují vystavovatelé z Německa.

Veletrhy Brno, ale na druhou stranu některé akce musely rušit. Odložen byl veletrh Brno Art Fair, zcela zrušen byl Digitex a INTERKAMERA. Další veletrhy, které v minulosti probíhaly samostatně byly sloučeny s jinými. Příkladem je Mezinárodní strojírenský veletrh, který sdružoval i řadu dalších akcí. Do jeho programu bylo začleněno i INVEX FORUM.

vrn jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK