Koruna dopoledne stagnovala k euru, vůči dolaru mírně oslabila

19.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. října (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči euru, kolem 10:45 se obchodovala na pondělních 24,52 Kč/EUR. Proti dolaru koruna ztratila šest haléřů na 17,61 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Dnešní obchodování s korunou je opravdu mrtvé. Všechny obchody s měnovým párem Kč/EUR proběhly prozatím v rámci dvou haléřů těsně nad úrovní 24,50 Kč/EUR," uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Zároveň poznamenal, že koruna nereagovala na komentář člena bankovní rady České národní banky Pavla Řežábka, kterému se zdá současné posilování koruny příliš rychlé. Poměrně klidné obchodování zažívají i ostatní měny ve středoevropském regionu.

Vývoj kurzu dolaru vůči euru se podle Frayera po poměrně kolísavém pondělním obchodování uklidnil. Kolem 10:45 se dolar obchodoval na hladině 1,392 USD/EUR.

"Nadále však platí, že nervozita na trzích ohledně kvantitativního uvolňování bude přetrvávat alespoň do začátku listopadu, kdy bude zasedat americká centrální banka (Fed)," poznamenal Frayer. Takzvané kvantitativní uvolňování měnové politiky ze strany Fedu se na trhu všeobecně očekává, centrální banka při něm pumpuje peníze do ekonomiky prostřednictvím nákupů státních dluhopisů a dalších aktiv.

jap dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK