Zisk restaurací McDonald's vzrostl o deset procent

21.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Detroit 21. října (ČTK) - Řetězci restaurací s rychlým občerstvením McDonald's Corp. vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o deset procent na 1,39 miliardy USD (24,4 miliardy Kč). Zákazníky do restaurací přilákala nabídka kávy frappé a dolarové menu. Firma, která je největším provozovatelem restaurací na světě, to uvedla v dnešním prohlášení.

Tržby se zvýšily o 4,3 procenta na 6,3 miliardy USD. Tržby v restauracích otevřených nejméně rok stouply o šest procent. Z toho v oblasti Afriky, Asie a Tichomoří a Blízkého východu o 8,1 procenta, v USA o pět procent a v Evropě o 4,1 procenta.

Slabý ekonomický růst sice způsobil pokles zájmu lidí o návštěvy restaurací, firmě McDonald's se však daří. Je to zvláště díky nabídce nových produktů a nabídek levných menu. Firma dodala, že k růstu v Evropě pomohlo rovněž prodloužení otevírací doby v restauracích a jejich renovace. Spotřebitelé v USA nadále pozitivně reagují na rozšíření nabídky nápojů a na výhodná menu. Stejné je to i v dalších částech světa, kde spotřebitelé nejvíce lákají výhodné nabídky a časově omezené nabídky menu, napsaly agentury AP a Reuters.

McDonald's působí ve více než 118 zemích světa včetně České republiky. Na českém trhu McDonald's otevřel první provozovnu v roce 1992. Společnost loni zvýšila v Česku tržby o 100 milionů korun na 3,87 miliardy korun. Ve svých osmi desítkách provozovnách v tuzemsku obsloužila 60,6 milionu klientů, tedy téměř o tři čtvrtě milionu více než v předchozím roce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK