Čtvrtletní zisk Xeroxu se zdvojnásobil, propustí 2500 zaměstnanců

21.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. října (ČTK) - Americkému výrobci kancelářské techniky Xerox Corp. stoupl ve třetím čtvrtletí čistý zisk na 250 milionů USD (4,4 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 123 milionů USD. Hospodaření podpořil nárůst poptávky po kopírkách i vyšší zájem o služby. Firma však současně v dnešním prohlášení oznámila, že propustí 2500 zaměstnanců, což odpovídá asi dvěma procentům celkové pracovní síly.

Tržby stouply o 48 procent na 5,43 miliardy USD. K růstu tržeb výrazně přispěla nedávná akvizice firmy ACS. Pokud by se tržby ACS připočetly i k výsledkům za loňské třetí čtvrtletí, celkové tržby by se zvýšily jen o dvě procenta. Nové kontrakty na služby vzrostly o 26 procent a prodej kopírek a tiskáren stoupl o 13 procent.

Xerox dokončil akvizici ACS za šest miliard USD letos v únoru. Akvizice ACS posílila aktivity Xeroxu hlavně v oblasti správy dat a technologických služeb a outsourcingu. Kvůli sloučení se však rovněž Xerox rozhodl propustit 2500 z nynějších 133.000 zaměstnanců, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK