Pegas Nonwovens založil v Česku novou dceřinou společnost

21.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 21. října (ČTK) - Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens založil v Česku novou dceřinou společnost. Firma Pegas Nonwovens International s.r.o. byla zřízena s cílem možných budoucích investic mimo Česko. ČTK o tom dnes informoval PR manažer firmy Ondřej Kouřil.

Pegas Nonwovens je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými společnostmi ve Znojmě a Bučovicích. Vyrábí netkané textilie na bázi polyetylenu a polypropylenu pro hygienické potřeby, průmysl, stavebnictví, zemědělství a další specializované sektory. "Před pondělním založením nové dceřiné společnosti měl Pegas v Česku pět provozních firem," dodal Kouřil. Pegas Nonwovens International s.r.o. má počáteční základní kapitál 200.000 korun. "Založení této společnosti není spjato s realizací žádné již rozhodnuté konkrétní investice," dodal Kouřil.

Koncernu Pegas klesl v pololetí čistý zisk meziročně o 41 procent na 9,4 milionu eur (234 milionů Kč). Výnosy oproti prvnímu pololetí minulého roku vzrostly o devět procent na 69 milionů eur (1,7 miliardy Kč). Skupina dala letos na dividendy téměř 8,8 milionu eur (219 milionů Kč), tedy 0,95 eura na akcii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK